Veiligheid en Milieu

Veilig op reis met Touringcarbedrijf J.L. de Jong.

Veiligheid:

Volgens de statistieken is de touringcar het veiligste transportmiddel om u te verplaatsen van vertrekadres naar uw bestemming. Met Touringcarbedrijf J.L. de Jong komt u comfortabel en veilig op uw bestemming aan. Veiligheid staat bij ons bovenaan. Ons moderne en milieuvriendelijke wagenpark voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen die er zijn. Daarnaast zijn onze touringcarchauffeurs goed getraind om u milieuvriendelijk, comfortabel en vooral veilig te vervoeren naar uw bestemming. 

Onze voertuigen voorzien van:

  • BS (het antiblokkeersysteem)
  • ASR (aandrijfslipregeling)
  • Active Brake Assist
  • BA (de remassistent)
  • ESP (het elektronische stabiliteitsprogramma)

Milieu:

Bussen en touringcars zijn het schoonste en het minst CO2 uitstotende vervoersmiddel. Daar hoeven wij geen geheim van te maken!

Inkoop milieuvriendelijke touringcars

De keuze voor nieuwe touringcars is onlosmakelijk verbonden met de keuze voor nieuwe technieken en daarmee schonere motoren. Touringcarbedrijf J.L. de Jong wil een modern, maar bovenal ook een zeer milieuvriendelijk en schoon bedrijf zijn. Dit heeft ertoe geleid dat wij de laatste jaren inversteren in schone en zeer milieuvriendelijke touringcars van Mercedes-Benz, voorzien van een “Euro 6” motor.

Milieukampioenen Door mensen aan te moedigen zich per touringcar te verplaatsen, kunnen we onze aantasting van het milieu beduidend inperken. Volgens de Amerikaanse Union of Concerned Scientists is onze ecologische voetafdruk het kleinst wanneer we van alle vervoermiddelen de touringcars en OV-bussen kiezen. 

Onderzoek toont aan dat touringcars per personenkilometer 0,03 kg CO2 uitstoten. Dat is de helft van wat treinen uitstoten en aanzienlijk minder dan wat auto‘s (0,11) en vliegtuigen (0,18) uitstoten. Voor een reis van Rotterdam naar Hannover (ca. 400 km) bedraagt de CO2-uitstoot 11 kg per touringcar, 23-25 kg per trein, 44 kg per auto en 68 kg per vliegtuig. Als elke bus één extra autobestuurder zou vervoeren, zou er jaarlijks ruim 1,2 miljoen ton CO2 minder worden uitgestoten!

Laagste externe kosten Dankzij innovatie en enorme investeringen van de sector in nieuwe technologieën namen de externe kosten van bussen en touringcars in de VS voor de allereerste keer met 60% af. Daarnaast stoten touringcars in Europa de minste koolstofdioxide per passagierskilometer uit in vergelijking met andere vormen van vervoer. Vijfentwintig moderne bussen of touringcars die vandaag worden gebouwd, maken samen evenveel lawaai als één bus of touringcar die vóór 1980 werd gebouwd.

Grote inspanningen om aan de top te blijven
Constructeurs en vervoerders werken nauw samen om de milieuprestaties van bussen en touringcars voortdurend te verbeteren. In de meeste landen wordt jaarlijks 10% van het bus- en touringcarpark vernieuwd op basis van de laatste nieuwe beschikbare technologieën op het vlak van milieuvriendelijkheid, veiligheid en comfort. De meeste moderne voertuigen stoten aanzienlijk minder milieuverontreinigende stoffen uit en zijn beduidend zuiniger, wat de luchtkwaliteit bevordert en het milieu ten goede komt. Dankzij enorme investeringen van de bus- en touringcarsector in nieuwe technologieën is de uitstoot van schadelijke stoffen zoals koolstofmonoxide, koolwaterstoffen, stikstofoxiden en fijne stofdeeltjes in Europa door deze categorie voertuigen met ruim 98% gedaald!

Energiezuinig
De huidige Touringcars en OV-bussen zijn opvallend zuinig, vooral gezien het aantal personen dat ze vervoeren. Om één passagier over 100 kilometer te vervoeren, hebben bussen en touringcars gemiddeld tussen 0,6 en 0,9 liter diesel nodig, terwijl een dieselauto gemiddeld 5,9 liter brandstof zal verbruiken, een auto op gas 7,6 liter, een vliegtuig 6,6 liter en een hogesnelheidstrein 2,6 liter. Geen enkel ander middel voor collectief personenvervoer is energiezuiniger!

Ondernemen met oog voor de veiligheid en het milieu
Vanwege de meest dierbare ‘’lading’’ die wij vervoeren, namelijk, mensen. vinden wij het ontzettend belangrijk dat onze touringcars tip top worden onderhouden. Om die reden besteden wij al het onderhoud uit aan erkende dealers.

Zo gaan onze Mercedes Touringcars naar  Evobus Nijkerk.

De meest fantastische busreizen boek je bij Touringcarbedrijf J.L. de Jong